INDLÆG

Sådan forbedrer du dit CV og din ansøgning

Dit CV og din ansøgning er din indgang til jobsamtalen

Hos INDKOM rekruttering har vi mange års erfaring med at skabe det rette match mellem virksomheder, der mangler medarbejdere, og jobsøgere med kompetencer i orden.

Ud fra den erfaring giver vi her et par gode råd, der hjælper dig som ansøger med at komme betragtning til drømmejobbet.

Gode råd til det skarpe CV

Inden du søger et job, bør du bruge tid på dit CV, da dette er virksomhedens første indtryk af dig. Her er nogle af de ting, du skal have fokus på:

  • Er layoutet gennemskueligt?
  • Har du et vellignende billede?
  • Dit CV skal gerne være forståeligt og ikke være præget af en særlig jargon eller indforståethed.
  • Beskriv tidligere arbejdsopgaver, så de også kan forstås af personer, der ikke arbejder inden for pågældende område.
  • Du bør tjekke dit CV igennem for slåfejl og sikre dig, at det giver et tydeligt billede af, hvem du er, og hvad du kan.

Derudover bør du tilpasse dit CV til hver enkelt stilling og virksomhed. Det er naturligvis de samme erhvervsmæssige erfaringer, du har med i bagagen uanset hvilken stilling, du søger, men de kan vægtes forskelligt afhængig af den virksomhed, du søger hos.

Fremhæv de erfaringer og kompetencer, som du mener illustrerer matchet mellem dig som ansøger og virksomheden. Inden du sender dit CV afsted, kan du eventuelt søge sparring i din omgangskreds eller hos din a-kasse eller fagforening. Og husk så endelig at vedhæfte dit CV som en PDF-fil – Word-dokumenter er no-go.

Skriv en ansøgning, der viser matchet

Medmindre andet er angivet, skal du sende en motiveret ansøgning sammen med dit CV. Hos INDKOM anbefaler vi, at denne ansøgning maks. fylder én side. Den skal ikke overfyldes med informationer, men kortlægge hvorfor du ønsker stillingen, hvad du kan bidrage med i jobbet, og hvordan du i fællesskab med virksomheden kan skabe resultater og løse problemstillinger.

Hvis du søger en opslået stilling, bør du altid orientere dig grundigt i jobopslaget og kun vedhæfte det, der egentlig efterspørges. Undlad derfor gamle eksamensbeviser eller udtalelser, hvis ikke det efterspørges i stillingsopslaget. Hvis du søger uopfordret, er det altid en god idé at tjekke, om nogle fra dit netværk (eller netværks netværk) arbejder det sted, du ønsker at søge. Som du sikkert ved, er kontakter ofte vejen frem.

Glem ikke at opdatere din LinkedIn side

I forbindelse med ansøgningsprocessen er det desuden en fordel at opdatere din LinkedIn-profil med uddybende beskrivelser af dine arbejdserfaringer og -opgaver, resultater samt de systemer, du har været vant til at bruge.

På den måde kan virksomheden med få klik finde yderligere oplysninger om, hvad du har lavet, og hvor aktiv du er. Tilføj gerne sprogkundskaber og gennemførelse af eventuelle kurser. Jo flere oplysninger du har tilknyttet din LinkedIn, jo nemmere er det for fx rekrutteringskonsulenter at opdage dig. Det er også en god idé at angive det, hvis du er jobsøgende.

Få mere inspiration til din jobsøgning her

Vil du løbende have gratis inspiration?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få tilsendt alle nye indlæg direkte på mail.