Tavlemøder som værktøj til fremdrift
Udfordring
Den familieejede virksomhed Vietz El-installation har mere end 100 år på bagen og er derfor en af Aarhus områdets mest kompetente og pålidelige elektrikere. De er dygtige fagmænd, der på ingen måde er kommet sovende til deres succes.
I en travl hverdag med mange ansatte oplevede de i stigende grad en manglende intern koordinering. Med mange forskellige projekter var det svært at samle alle elektrikere og få arbejdet med dagligdagens problemstillinger.
Løsning
I INDKOM gik vi i gang med at løse opgaven om at skabe større intern koordinering. Formålet var at lave et forum, hvor elektrikerne kunne samles og inddrages i både små og store problemstillinger. Løsningen blev faste tavlemøder hver 14. dag, hvor medarbejderne sammen kan diskutere problemstillinger, brainstorme på løsningstiltag og tage ejerskab for eksekvering. Ud fra en fast struktur bidrager tavlemøderne med at skabe fremdrift i de arbejdsopgaver, der ellers ikke bliver løst og dermed mere effektivitet i en travl hverdag.
Resultat
For ledelsen i Vietz føltes det til tider, som om de skubbede en tung sten op ad bakke. De knoklede med udfordringer, men de fik ikke forankret dem i deres virksomhed. Med tavlemøderne fik de et værktøj til at lave om på dette. Det blev en metaforisk kile, som de kunne sætte ind under den tunge sten. For her bliver medarbejderne løbende hørt og involveret. Derfor er de mere motiveret og tager større ejerskab for at få løst nogle af de udfordringer, der opstår i en travl hverdag. Vietz oplever derfor, at de konstant får arbejdet med deres udfordringer og i højere grad lykkes med de initiativer, de sætter i gang.
”Vi har igennem en længere årrække arbejdet sammen med INDKOM. Det gør, at vi hele tiden bliver holdt til ilden, og at vi får gode inputs udefra om, hvad der rører sig. Vi får sat fokus på udvikling og får indarbejdet nye tiltag. Et eksempel på dette er indførelsen af ”tavlemøder”, som har hjulpet os med at skabe fremdrift og involvere vores medarbejdere i udviklingen af virksomheden”