Vietz case

Tavlemøder som værktøj til fremdrift

Udfordring
Den familieejede virksomhed Vietz El-installation har mere end 100 år på bagen, og er derfor en af Aarhus områdets mest kompetente og pålidelige elektrikere. De er dygtige fagmænd, der på ingen måde er kommet sovende til deres succes.
I en travl hverdag med mange ansatte oplevede de i stigende grad en manglede intern koordinering. Med mange forskellige projekter var det svært at samle alle elektrikere, og få arbejdet med dagligdagens problemstillinger.

Løsning
I INDKOM gik vi i gang med at løse opgaven om at skabe større intern koordinering. Formålet var at lave et forum, hvor elektrikerne kunne samles og inddrages i både små og store problemstillinger. Løsningen blev faste tavlemøder hver 14. dag, hvor medarbejderne sammen kan diskutere problemstillinger, brainstorme på løsningstiltag og tage ejerskab for eksekvering. Ud fra en fast struktur bidrager tavlemøderne med at skabe fremdrift i de arbejdsopgaver, der ellers ikke bliver løst og dermed mere effektivitet i en travl hverdag.

Resultat
For ledelsen i Vietz føles det til tider, som om de skubbede en tung sten op ad bakke. De knoklede med udfordringer, men fik ikke forankret det i deres virksomheden. Med tavlemøderne fik de et værktøj til at lave om på dette. Det blev en metaforisk kile, som de kunne sætte ind under den tunge sten. For her bliver medarbejderne løbende hørt og involveret. Derfor er de mere motiveret og tager større ejerskab for at få løst nogle af de udfordringer, der opstår i en travl hverdag. Vietz oplever derfor, at de konstant får arbejdet med deres udfordringer og i højere grad lykkedes med de initiativer, de sætter i gang.

Hvad siger kunden om samarbejdet?

”Vi har igennem en længere årrække arbejdet sammen med INDKOM. Det gør, at vi hele tiden bliver holdt til ilden, og at vi får gode inputs udefra om, hvad der rører sig. Vi får sat fokus på udvikling og får indarbejdet nye tiltag. Et eksempel på dette er indførelsen af ”tavlemøder”, som har hjulpet os med at skabe fremdrift og involvere vores medarbejdere i udviklingen af virksomheden”
Poul Henning Vietz, Ejer Vietz El-installation

Hvad siger konsulenten om samarbejdet?

”Vi har i de seneste 7 år samarbejdet med Vietz El. Det har været enorm spændende at være med til at udvikle deres forretning. Sammen har vi været igennem både opture og nedture, og derfor kender vi også hinanden rigtig godt. I løbet af samarbejdet har vi sat mange nye projekter og tiltag i gang. Vi oplevede derfor, at det nogle gange var svært at få alle ting implementeret i medarbejdernes hverdag. Det ændrede sig fuldstændigt, da vi sammen med ledelsen i Vietz fik sat gang tavlemøderne. Efterfølgende har det været fedt at mærke, hvordan Vietz’ medarbejdere engagerer sig endnu mere i virksomheden”
Claus Damsgaard, Partner INDKOM Claus Damsgaard, Partner INDKOM

Læs flere cases

Case: EL:CON

Case: EL:CON

Virksomheden EL:CON er en af landets største el-tekniske virksomheder. Læs casen og se, hvordan INDKOM har hjulpet EL:CON Hornslet med salgsdialogen, og samtidig givet dem de rette værktøjer til at strukturere mødet med kunden.

Case: Produced By

Case: Produced By

Produced By er et produktionsselskab, der skaber højkvalitets reklame-, portræt- og dronefilm. Læs casen og se, hvordan INDKOM har hjulpet med at skabe konkrete indsatser mod en udvikling af firmaets top- og bundlinje.

Case: Nautronic

Case: Nautronic

Nautronic er en af verdens førende producenter af måltavlesystemer, der bruges på sportsanlæg verden rundt. Læs casen og se, hvordan INDKOM har hjulpet dem til en større indsigt i muligheder og trusler i de enkelte lande.

Start udviklingen af din forretning

Tag en snak med en af vores konsulenter i dag