
Vækst og udvikling i erhvervslivet er vigtigt for vores samfund. Derfor afsætter staten løbende midler til en række forskellige udviklingstiltag i danske virksomheder. Som virksomhedsleder eller ejerleder er puljer en stærk mulighed for at gøre ambitioner til virkelighed. Og med bare lidt viden om systemet kan man selv komme langt for at hente penge hjem til nye tiltag. Her giver vi vores overblik over hvad erhvervspuljerne kan gøre for jeres virksomhed.
I INDKOM har vi hjulpet man små og mellemstore virksomheder med at få tildelt midler, særligt til rådgivningshjælp, som har været med til skabe vækst og udvikling. Hver dag modtager vi henvendelser fra interesserede virksomhedsledere, og vi gør vores bedste for at rådgive om hvilke puljer, der er relevante, og hvordan man kommer i gang. Vil du høre mere om tilskudspuljer til udvikling af virksomhed kan du udfylde formularen nedenfor.
De offentlige tilskudspuljer, rettet mod erhvervslivet, gør det muligt for virksomheder at søge midler til udvikling af virksomheden. Erhvervspuljemidler skal bruges til at løfte danske virksomheder til at blive mere konkurrencedygtige, grønne og veldrevne.
De fleste erhvervspuljer har et bestemt beløb afsat til den ønskede indsats. Dette sætter rammen for den enkelte pulje og hvor mange virksomheder, der kan for hver puljerunde kan modtage penge til netop deres tiltag.
Tilskudspuljerne er forskellige og retter sig imod forskellige typer projekter og virksomheder i forskellige vækststadier. Det kan eksempelvis være midler til eksportudviklende tiltag, digitaliseringstiltag, vækstmidler til iværksættere og unge virksomheder, og mere specifikke tiltag som turismeprojekter.
Der findes desuden puljer, der henvender til virksomheder, som ønsker at arbejde med grøn omstilling og bæredygtig virksomhed. Her findes der efterhånden en hel række puljer til grøn omstilling, som tilsammen skal sætte dansk erhvervsliv på det grønne verdenskort, og sikre at vores virksomheder kan konkurrere på udenlandske markeder på baggrund af en stærk grøn vinkel.
Arbejdet med at søge erhvervspuljer er forskelligt fra pulje til pulje. De stiller eksempelvis forskellige krav til virksomheden. Vi har skrevet et separat indlæg, der går igennem tre af de mest almindelige puljer og hvilke krav, de hver især stiller.
Flere af puljerne kendetegnes ved at man som ansøger skal udarbejde en ansøgning, som skal indsendes efter puljen åbnes for modtagelse af ansøgninger på en bestemt dato og klokkeslæt.
Der er desuden forskellig grad af konkurrence om de forskellige midler. SMV digital er eksempelvis kendt for at være en pulje, som hurtigt bliver lukket igen, når der er modtaget flere ansøgninger end man kan imødekomme.
Erhvervspuljerne hjælp jer med at sætte turbo på udviklingen. De tiltag, som I allerede har planlagt, kan I få sparket i gang hurtigere ved at få eksterne midler til at komme i gang.
Vores erfaringer med puljer viser, at det kan betale sig. Vi ved at tilskudspuljerne kan være et rigtig godt afsæt til spændende projekter, som gør en forskel i den enkelte virksomhed. Her kan du eksempelvis læse, hvordan Nautronic brugte tilskudsmidler som til udvikling af markedsanalyse og salgsstrategi.
Det virker alt sammen lovende, men det kræver som sagt at man holder tungen lige i munden. Derfor kan det være værdifuldt at alliere sig med en erfaren rådgiver, allerede tidligt i processen. En rådgiver kan give værdifuld sparring om udarbejdelse af ansøgningen, baseret på erfaringer fra lignende projekter.
I INDKOM har vi netop erfaring fra rigtig mange udviklingsprojekter, hvor erhvervspuljemidler har hjulpet os godt i mål. Derfor kan du altid søge hjælp til at navigerer puljer til forretningsudvikling ved INDKOMs konsulenter.
Lad os tage en snak om tilskudspuljer allerede i dag.
"INDKOM hjalp os med at kortlægge kunderejsen på vores webshop og kom i den forbindelse med rådgivning og sparring til udarbejdelse af konkrete initiativer med henblik på at øge værditilbuddet for vores kunder. INDKOM var især gode til at komme med branchespecifikke og brugbare forslag til løsninger og tiltag. Der har været god kommunikation mellem de fysiske møder, og vi har nu en køreklar strategi og plan, som skal implementeres. Alt i alt en god oplevelse og et godt samarbejde gennem hele forløbet"