SinoScan

Rekruttering af ny CEO

Udfordring

SinoScan hjælper virksomheder med at produktudvikle og producere. De to ejere af SinoScan Group besluttede som en del af strategiarbejdet, at de ville ansætte en administrerende direktør til at skabe vækst i salget. Det skete i en erkendelse af, at de ikke selv har lysten og evnerne til at drive virksomheden gennem den næste vækstfase. Indtil nu har salget vokset via netværk og anbefalinger. Virksomheden blev etableret i 1998 – og har i dag mere end 100 ansatte.

Løsning

SinoScan har arbejdet sammen med Niels i andre sammenhænge, og denne gang var opgaven at finde en CEO til SinoScan Group. Processen var et tæt parløb, hvor der løbende blev afstemt forventninger. På det indledende møde besluttede Niels og ledelsen at køre en search proces – og supplere med annonce, hvis der ikke kom kvalificerede kandidater. Der var ikke en forventning om at komme til at ”vælte” i kandidater, da den ideelle kandidat havde en ingeniørmæssig baggrund, har skabt gode salgsresultater i flere verdensdele – og matcher de fundamentale værdier, der er i virksomheden.

Ved hjælp af netværk og netværks netværk opstod et stærkt felt, som Niels og ledelsen via udførlige telefoninterview og personlige interview fik reduceret til fem personer, som alle var til samtale. Næste skridt var profilering, kognitiv test og referencer af de to personer, der kom i finalen. Dette dannede baggrund for en beskrivelse af kandidaterne, så ejerne var klar til at træffe en beslutning umiddelbart efter finalesamtalen.

Resultat

Virksomheden har fået en ny CEO inden for den aftalte tidsramme, og de to ejere havde en god oplevelse med denne proces. Også den valgte kandidat er tilfreds med processen og nævner bl.a., at rekrutteringsoplevelsen var professionel og værdig.

Hvad siger kunden om samarbejdet?

”Vi har været meget tilfredse med processen. Niels var god til at forstå, hvad det var vi havde brug for og havde en meget professionel kommunikation med både os og kandidaterne. Vi fik den hjælp og sparring, som vi havde brug for undervejs. Det var kvalificerede ansøgere, som vi blev præsenteret for og ansættelsessamtaler var velgennemførte. Kandidater blev fundet i netværk, og annoncering var således ikke nødvendig. I det hele taget en rekrutteringsproces præget af omtanke og seriøsitet, som vi ikke har noget at udsætte på, og som vi kan anbefale”.
Uffe Gyntzel, ejer SinoScan

Hvad siger konsulenten om samarbejdet?

”Hos SinoScan oplevede jeg et tæt samarbejde med ejerne i rekrutteringen af en ny direktør. Med en god dialog og sparring som det bærende element havde vi en smidig og effektiv rekrutteringsproces.”
Niels Sparre, Partner og Konsulent INDKOM Niels Sparre, Partner og Konsulent INDKOM

Læs flere cases

10 år som konsulent for Cklar Service

10 år som konsulent for Cklar Service

Igennem 10 år har vi samarbejdet med Cklar Service om strategi og drift. Læs casen og bliv klogere på, hvordan samarbejdet har skabt udvikling i virksomheden.

Forretningsudvikling for Dental2000

Forretningsudvikling for Dental2000

Sammen med Dental2000 har vi blandet andet udviklet servicekonceptet. Læs casen og bliv klogere på, hvordan samarbejdet har skabt udvikling i virksomheden.