Rekruttering

Outplacement

Opnå en bedre opsigelsesproces med outplacement

Outplacement er jeres mulighed for at gøre en positiv forskel, når en opsagt medarbejder skal åbne et nyt kapitel i arbejdslivet. Vi oplever at et succesfuldt outplacementforløb er en gevinst for både virksomhed og medarbejdere, men det kræver, det er tilpasset den enkelte opsagte medarbejders behov. Gennem skræddersyede forløb har vi i INDKOM stor erfaring med at hjælpe virksomheder, med at hjælpe opsagte medarbejdere godt videre.

Hvad er outplacement?

Outplacement er et forløb, der er målrettet at give opsagte medarbejdere en hjælpende hånd videre i arbejdslivet. Det er en proces, der styrker den enkelte medarbejder i selve opsigelsessituationen og bidrager til at personen finder ny ansættelse. Opsigelse af medarbejdere kan være en sårbar proces, der kan have betydelige psykiske og praktiske konsekvenser for den opsagte. Derfor er det vigtigt, at medarbejderen bliver hjulpet godt videre i tilværelsen, og her kan arbejdsgiveren gøre en central forskel, med det rette beredskab.

I et outplacement forløb tilbydes den opsagte medarbejder ofte hjælp til både:

  • Afklaring
  • Opbygning af CV og ansøgning
  • Samtaletræning via konkret case
  • Finpudsning af LinkedIn profil
  • Arbejde med netværk

Der vil også være mulighed for at få lavet en personprofil, som vil hjælpe medarbejderen til at få indsigt i, hvilke personlige kompetencer vedkommende har at sætte i spil.

Outplacementforløbet er dermed mere end blot en opdateret version af CV og LinkedIn profil. Der er fokus på, at den opsagte medarbejder får opbygget motivation til at søge et nyt job og komme videre. Det giver god mening at få sparring, der kan hjælpe med afklaring af spørgsmål som: ”hvad vil jeg”, ”hvilke kompetencer har jeg” og ”hvilke jobs egner jeg mig til”.

Hvorfor outplacement?

Det er ikke kun, når du ansætter nye medarbejdere, at det er afgørende, at de føler sig godt tilpas. Også under en afskedigelse er det vigtigt, at medarbejderen føler sig ordentligt behandlet. De medarbejdere, der bliver i virksomheden, får også en anden oplevelse, når vi siger pænt farvel.

Dermed kan et succesfuldt outplacementforløb også påvirke virksomhedens omdømme positivt, som en del den samlede employer branding indsats, hvilket styrker jeres evne til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Få et skræddersyet outplacementforløb med INDKOM

Et outplacementforløb kommer i forskellige omfang alt efter, hvad du ønsker i din virksomhed. Det er vigtigt at huske på, at folk kan have forskellige behov efter en opsigelse, og derfor er det måske ikke nødvendigt med et ens forløb til alle opsagte medarbejdere. Nogle medarbejdere har muligvis brug for mere støtte end andre i opsigelsessituationen.

Derfor har vi hos INDKOM tilpasset vores outplacement pakker efter de forskellige behov. Vi ønsker at hjælpe virksomheder til at få den hjælp og rådgivning om outplacement, der skal til for, at du kan sende dine medarbejdere trygt videre med den afklaring og den motivation, der skal til.

Det siger vores kunder
Hybel har valgt at indgå samarbejde med INDKOM om gennemførelse af outplacementforløb. Det er vigtigt for os, at stille vores opsagte kolleger bedst muligt i forbindelse med deres kommende jobskifte. Vi har oplevet et konstruktivt samarbejde med INDKOM, der på kompetent og fleksibel vis har løst opgaven, og outplacementforløbet har fuldt ud levet op til vores forventninger.

Er du klar til mere? Lad os tage en uforpligtende snak i dag

Kontakt vores rekrutteringsteam i dag for at høre, hvordan vi kan hjælpe jer med rekruttering, onboarding og outplacement.

Vi tager gerne et uforpligtende møde og kommer med et bud på, hvilken løsning, der passer til netop jeres behov. 

Læs seneste indlæg

9 gode råd til at afholde jobsamtale

9 gode råd til at afholde jobsamtale

Den gode jobsamtale er vigtig for at få den rette kandidat ansat. Her giver vi 9 gode råd, der gør det nemmere for dig at afholde succesfulde jobsamtaler.

Skabelon – få styr på medarbejdernes stillingsbeskrivelse

Skabelon – få styr på medarbejdernes stillingsbeskrivelse

Få skabt rene linjer, så alle ved, hvem der gør hvad og har ansvaret for det. Brug denne skabelon til en udførlig stillingsbeskrivelse og giv dig selv et værdifuldt overblik. Den åbner også gode muligheder for en samtale, hvor du kan få forventningsafstemt med den enkelte medarbejder.

Lederens komplette guide til den gode MUS

Lederens komplette guide til den gode MUS

Medarbejder Udvikling Samtalen er et glimrende ledelsesværktøj, som giver en større forståelse for, hvad der motiverer medarbejderen. Men som leder kan det være svært at få noget konstruktiv ud af MUS. I dette indlæg giver Jim derfor en komplet guide på baggrund af hans mange års erfaring som leder.