Skip to main content

SMV:Eksport giver støtte til rådgivning om eksport til SMV’er

SMV:Eksport er et offentligt udviklingsprogram, der har til formål at hjælpe danske SMV’er med at blive klar til at indtage nye markeder. Programmet administreres af de lokale erhvervshuse og tilbyder blandet andet puljestøtte til ekstern rådgivning. På denne side kan du læse mere om, hvad du konkret kan søge tilskud til, og hvordan du kommer i gang med processen.

Næste SMV:Eksport pulje åbner 20. november 2023

Erhvervsstøttepuljerne under SMV:Eksport åbner jævnligt op for ansøgninger relateret til eksportudvikling. Næste pulje åbner op mandag d. 20. november. Ikke alle virksomheder kan søge puljen – læs mere om ansøgningskravene her.

Deadlinen betyder, at du skal have et færdigbeskrevet projekt klar til denne dato. Da der er god søgning til denne pulje, og du ikke kan være sikker på få tildelt midler. Det betyder også, at din projektbeskrivelse skal være grundig.

Hos INDKOM kan vi hjælpe dig videre med din ansøgning, hvis du har et konkret projekt i tankerne. Book en uforpligtende samtale og få input til næste trin.

Det kan du søge midler til, under SMV:Eksport

Under SMV:Eksport kan du søge midler til rådgivning om en lang række aktiviteter, der relaterer sig til virksomhedens salg, uden for landets grænser. Her har vi listet nogle af mulighederne:

 • Go2market strategier
 • Markedsanalyser og udvælgelse
 • Markeds- og kundebehovsanalyser og value-propositions
 • Kunde- og segmenteringsanalyser
 • Branding og/eller kommunikationsstrategi
 • Salgskanalstrategier
 • Partnerstrategi og partnerguides
 • E-platformsanalyser og strategier
 • Kulturanalyser og forståelse
 • Etableringsstrategi
 • Organisations og supplychain – gapanalyser og handleplaner

Mulighederne for støtte gennem SMV:Eksport programmet er mange. Måske nogle af disse matcher de udfordringer og muligheder som jeres virksomhed står overfor.

Derfor skal du søge SMV:Eksport midler

Som ejerleder i en SMV er det fornuftigt at søge støttemidler fra offentlige puljer til eksportudvikling af flere grunde. Først og fremmest åbner eksportudvikling døre til internationale markeder, hvilket kan øge omsætning og profitabilitet. Offentlige midler, som SMV:Eksport programmets pulje, kan hjælpe med at dække rådgiveromkostningerne ved at træde ind på disse markeder.

Eksportudvikling reducerer også risikoen ved at diversificere markeder og mindske afhængigheden af det lokale marked. Endelig kan det stimulere innovation og produktudvikling, hvilket er afgørende for konkurrenceevnen på verdensplan. Samlet set kan offentlige støttemidler til eksportudvikling være en klog investering i SMV’ens fremtid og vækst på det internationale marked.

Er du mere nysgerrig kan du læse mere, om eksportudvikling for danske SMV’er.

Få input til at søge SMV:Eksport pulje

Hos INDKOM er flere af vores rådgivere forhåndsgodkendt til SMV:Eksport.
Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig, om jeres muligheder.

Lad os tage en snak om jeres ambitioner

Få viden og indspark i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Med din tilmelding accepterer du at modtage vores nyhedsbrev med viden, værktøjer og invitationer til events (1-2 gange pr. måned via email). Du kan til enhver tid afmelde igen. Vi behandler dine oplysninger for at kunne sende dig nyhedsbrevet. Se mere i vores persondatapolitik