Skip to main content

8 typiske fejl du ikke må begå som leder

Claus Damsgaard

Stifter og partner

Det er svært at være leder. Tro mig! Jeg har nemlig været det i over 20 år. Derfor har jeg også lavet masser af fejl. Det kan du som leder sikkert også godt nikke genkendende til.

Det der betyder noget er, hvordan vi håndterer vores fejl og så lærer af dem. Derfor har jeg samlet en lille liste med otte typiske fejl, man begår som leder.

Jeg har lært af dem, så det håber jeg også, at du kan!

  1. Du glemmer at sige ”tak”: Anerkendelse er en af de mest effektive og hurtigste måder, man kan styrke medarbejdernes motivation.
  2. Du aner ikke, hvem den ansatte er udenfor arbejdspladsen: Alle har brug for at tale om noget, der ikke vedrører arbejde – også på arbejdet. De små ting betyder noget i relationen til de ansatte.
  3. Du overtrumfer dine medarbejdere: ”Fordi jeg siger det” virker måske på dit barn, men det gør det ikke for en voksen medarbejder. Overbevis ham/hende i stedet for at overtrumfe.
  4. Du lytter ikke: Ingen bryder sig om at blive overhørt eller ignoreret. Den bedste måde, man undgår dette, er ved at lytte.
  5. Du ansætter det forkerte team på forkert baggrund: Stol på kandidatens erfaring og kompetencer og ikke på din personlige opfattelse og relation til personen. Rationale skal står før instinkt.
  6. Du kommer ikke ud af din komfortzone: Det kan være trygt og rart at gøre ”som vi plejer”, men det sætter virksomhedens udvikling i stå.
  7. Du tager beslutninger på mangelfuldt grundlag: Som leder bør du altid tage ansvar, men du bør gøre det på baggrund af fornuft og rationale – ikke mavefornemmelse og motivation.
  8. Du tilgiver egne fejl, men ikke medarbejdernes: Husk at behandle dine medarbejdere, som du gerne selv vil behandles. Så hav selvindsigt nok til at erkende og tilgive egne såvel som andres fejl.

Lige så snart vi tager hænderne op af lommen, så laver vi fejl – sådan sagde min gamle chef altid, og han har en pointe. Så som leder må du ikke være bange for at fejle, så længe du har selvindsigt nok til at erkende det og rette op på fejlen

Få viden og indspark i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev