Skip to main content

Hop ud i eventyret som iværksætter

Claus Damsgaard

Stifter og partner

Det er besnærende let at få eget firma i Danmark. Et cvr-nummer og så er du i gang. Sådan da. For drømme bliver ikke til virkelighed og da slet ikke til succes uden hårdt arbejde. Det er som i eventyrerne. Du skal grueligt meget igennem, inden du kan leve lykkeligt til dine dages ende. Men når det så lykkes, så er det den fedeste, lækreste fornemmelse. Derfor kan jeg også kun anbefale det på det kraftigste.

Rejsen derhen byder på mange udfordringer uanset, hvor god en forretningside og hvor meget drive du besidder. Du kommer dog langt med god forberedelse og hårdt arbejde. Mine mange år som selvstændig har givet mig nogle erfaringer, som jeg gerne vil dele med dig, for vi har alle en fælles interesse i, at driftige iværksættere som dig får succes og skaber indtægter og jobmuligheder.

  1. Først og fremmest ”There are no free lunches”. Forbered dig på hårdt arbejde og vær sikker på, at familien står 100% bag dig.
  2. Vi har et vist sikkerhedsnet her i landet, men begynd ikke med ”noget at falde tilbage på” i baghånden. For så vælger du det, når det bliver svært, og så mislykkes du med dit eventyr.
  3. Lav en forretningsplan og realistiske budgetter.
  4. Hvis ikke du selv har styr på alt vedrørende økonomi, så lær som minimum det mest basale og sørg for gode og dygtige rådgivere, der kan give dig ren besked.
  5. Brug dit lokale væksthus og erhvervsråd. Der sidder dygtige mennesker, der kan give dig råd og vejledning og adgang til et stort netværk.
  6. Øv dig i at arbejde med andre mennesker. Selv om det nogle gange er lettere at gøre det selv, så har du brug for gode sparringspartnere, og forhåbentlig når du dertil, at du får brug for ansatte. Succes får endnu større betydning, når den opnås sammen med andre.
  7. Forbered dig på lange perioder uden løn, da du ofte må udskyde den til fordel for udvikling og investeringer.
  8. Sæt tæring efter næring. Der skal investeres, men drop de dyre vaner, så længe der er flere udgifter end indtægter. Brug pengene, hvor det giver værdi for din virksomhed.
  9. Og husk så: Det er ingen skam at bede om hjælp. Folk som jeg ånder og lever for at hjælpe iværksættere med at komme godt fra start og hjælper også gerne, når der er fuld fart på, og strategien for den videre udvikling skal laves.
  10. Sæt gode og realistiske mål for dig selv og virksomheden, men husk på at du også skal nyde rejsen med de små succesoplevelser, der kommer løbende. Husk at fejre dem også.

Her på hjemmesiden kan du læse flere gode råd og find vores mange gode værktøjer, der kan bruges ved opstart, men også når du er i gang og gerne vil videre.

Få viden og indspark i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Med din tilmelding accepterer du at modtage vores nyhedsbrev med viden, værktøjer og invitationer til events (1-2 gange pr. måned via email). Du kan til enhver tid afmelde igen. Vi behandler dine oplysninger for at kunne sende dig nyhedsbrevet. Se mere i vores persondatapolitik